Säsongen


Vi har sedan vi startade Bidrottningen 2005 skrivit en skörderapport varje år i slutet på biodlingssäsongen. 2011 lyckades vi inte prestera en sådan av två skäl. Första skälet var att vi äntligen byggde vårt efterlängtade honungshus. 14 februari, på Alla Hjärtans Dag, satte vi spaden i jorden och i oktober kunde vi koppla in varmvatten och värme. Tiden däremellan rymde många viktiga beslut och mycket spänning för att få allt på plats. Vi gick från 10+30+5+3 kvadratmeter till 90 väldisponerade kvadratmeter under samma tak. Det är fantastiskt och trivsamt. Välkomna att hälsa på . Är vi mitt i produktion så kan man som besökare titta på genom ett fönster från kontoret och detta givetvis av hygientekniska skäl. Man får en god inblick i hur honungen omhändertas från ramarna och till färdigförpackad burk. Första hälften av 2012 var vi i full färd med att inreda och installera all ny utrustning innan honungen börjar flyta in från kuporna. Andra skälet till att det inte blev någon skörderapport 2011 var att vi hade totalt fokus på att lansera våra nya honungssorter. Under flera år testade vi dessa i det tysta för att säkerställa att de höll måttet från en säsong till nästa och att de just är de stabila sorter vi önskar oss.

Hädanefter så rapporterar vi några gånger under säsongen och enklaste sättet att kommunicera detta på är via Bidrottningens Facebook-sida. Alla kan läsa detta, man behöver inte ha något konto på Facebook. Enklast tar man sig dit via vår hemsida. För oss är det roligt att få berätta lite mer färsk information och vi har förstått att en hel del honungsälskare delar vår fascination för bin. Ge gärna synpunkter, det uppskattar vi. konsument@bidrottningen.se är mailadressen.

500x430