Bidrottningens tjänster


Honungsprovningar – 90 minuter

Varmt välkomna att boka in er för en honungsprovning i Bidrottningens regi. Vi inleder med att berätta om vilka val biodlaren gör i processen och vilken effekt det har på honungens smak och dess kvalitet. Därefter introduceras vi till tekniken vid provning, varpå vi provar 5 olika honungssorter för att utröna vilka vi tyckte bäst om och varför. Provningen avrundas med en diskussion kring honungens användningsområden.

Praktiskt: Är ni en grupp på 10 personer eller fler så hittar vi en dag för provning under perioden september-april (under säsongen, maj-september, har vi svårt att boka upp oss, då bina behöver vår uppmärksamhet). Kontakta oss här eller på 040-45 62 20.

Biodlare för en dag – 6 timmar

Vi har upptäckt att det är många som är intresserade av biodling. Det är roligt! Vi har redan haft en del personer med oss ut och vi vill gärna introducera fler till den underbara arbetsmiljön vi och bina arbetar i. Vi har bidräkt och försäkring till/för dig, du som vill prova på biodlaryrket kommer med gummistövlar och matsäck till lunch. Vi ses kl 9.30 vid första bigården och sedan väntar en spännande arbetsdag, som vi rundar av vid 16-tiden. Denna möjlighet finns givetvis endast under säsongen, maj-september. Ju tidigare på säsongen desto roligare upptäckter att göra i kuporna. Kontakta oss för pris och bokning här eller på 040-45 62 20.

B2B – Smakbaserad produktutveckling

Med 20 års erfarenhet i vin- respektive honungsbranschen har vi gedigen kompetens kring sensorik – förmågan att bedöma dofter, smaker och andra egenskaper via våra sinnen. Vi anlitas för att bistå primärproducenter och småskaliga livsmedelsföretagare i produktutveckling och planering av produktportföljer. Ibland är det lättare att komma utifrån och se möjligheter för de unika råvaror som kollegor odlar eller förädlar fram. Vi begränsar oss till en aktör per bransch. Ring oss gärna (0706-24 96 72) för en diskussion, så ser vi om vi kan vara till hjälp.